Insekter - fremtidens fødevare!

  

  • “I fremtiden kommer vi til at spise insekter”. Vi har hørt det mange gange i medierne, men kan det virkelig passe? Hvorfor skal vi spise insekter? Smager de godt? Kan man blive syg af at spise dem? Feder de? Kan man overhovedet få ungerne til at spise dem?
  • Vi bliver nødt til at se os om efter alternative fødekilder, hvis hele jordens befolkning skal kunne brødfødes i 2050, hvor det forventes, at vi bliver ca. 9 milliarder mennesker. Insekter er anbefalet af FN’s fødevareorganisation FAO, som en mulig løsning. 2 milliarder mennesker verden over spiser allerede insekter som en helt naturlig del af deres kost, så noget må de vel kunne, insekterne.
  • I foredraget fortæller Nina Askov om, hvad der fik hende til at sætte insekter på menuen. Hun deler ud af sine erfaringer med at servere de små kryb og redegør for insekternes indtog i Europa og hvad der har været, og fortsat er, af forhindringer – og det er sjovt nok ikke danskernes modstand mod at spise insekter, der udgør den største barriere.
  • Foredraget afsluttes med en insektsmagning, hvor der er mulighed for at smage 4 forskellige insekter tilberedt på delikat vis.

Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid?
Nu er Danmarks Buglady nr. 1, Nina Askov, klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse. 

Nina Askov aka Buglady er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk.

Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor har Nina Askov lavet bloggen Buglady, hvor man finder masser af inspiration og tips til, hvordan man kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning. ”Orme har et kæmpe smagspotentiale alt efter, hvordan man tilbereder dem, og de er ikke svære at lave. De har en dyb smag af umami og kan bruges til alt, hvad der skal knase. Men de behøver ikke at være hele, man kan også sagtens lave dem til mel. Det handler om at få dem inkorporeret i den form, man synes er lækker.

I det grænseoverskridende og nytænkende foredrag får publikum et indblik i entomofagi, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter.

 

  

  • “I fremtiden kommer vi til at spise insekter”. Vi har hørt det mange gange i medierne, men kan det virkelig passe? Hvorfor skal vi spise insekter? Smager de godt? Kan man blive syg af at spise dem? Feder de? Kan man overhovedet få ungerne til at spise dem?
  • Vi bliver nødt til at se os om efter alternative fødekilder, hvis hele jordens befolkning skal kunne brødfødes i 2050, hvor det forventes, at vi bliver ca. 9 milliarder mennesker. Insekter er anbefalet af FN’s fødevareorganisation FAO, som en mulig løsning. 2 milliarder mennesker verden over spiser allerede insekter som en helt naturlig del af deres kost, så noget må de vel kunne, insekterne.
  • I foredraget fortæller Nina Askov om, hvad der fik hende til at sætte insekter på menuen. Hun deler ud af sine erfaringer med at servere de små kryb og redegør for insekternes indtog i Europa og hvad der har været, og fortsat er, af forhindringer – og det er sjovt nok ikke danskernes modstand mod at spise insekter, der udgør den største barriere.
  • Foredraget afsluttes med en insektsmagning, hvor der er mulighed for at smage 4 forskellige insekter tilberedt på delikat vis.

Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid?
Nu er Danmarks Buglady nr. 1, Nina Askov, klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse. 

Nina Askov aka Buglady er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk.

Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor har Nina Askov lavet bloggen Buglady, hvor man finder masser af inspiration og tips til, hvordan man kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning. ”Orme har et kæmpe smagspotentiale alt efter, hvordan man tilbereder dem, og de er ikke svære at lave. De har en dyb smag af umami og kan bruges til alt, hvad der skal knase. Men de behøver ikke at være hele, man kan også sagtens lave dem til mel. Det handler om at få dem inkorporeret i den form, man synes er lækker.

I det grænseoverskridende og nytænkende foredrag får publikum et indblik i entomofagi, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter.

 


Info

Holdnummer: 172004
Status: Afsluttet
Første møde: 22-11-2017 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Nina Askov
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
Unge under 18 år DKK 0,00

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokale Sted
22-11-2017 19:00 22-11-2017 21:00 1,00 Fællesstue, Jernbanegade 28, Fredensborg Lindehuset
  • Start: 22-11-2017 19:00
    Slut: 22-11-2017 21:00
    Lektioner: 1,00
    Lokale: Fællesstue, Jernbanegade 28, Fredensborg
    Sted: Lindehuset

Underviser

Navn: Nina Askov

Se CV her

Nina Askov

Forfatter, tidligere kok og professionsbachelor i ernæring og sundhed

Find vej

Adresse:
Lindehuset
(Fællesstue, Jernbanegade 28, Fredensborg)
Jernbanegade 28 b
3480 Fredensborg