Foredrag & debat

Navn Start tid Underviser Lekt. Start  
Fredensborg Slot i 300 år 19:00 No Widding 2,00 27‑10‑2021
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Fredensborg Slot fylder 300 år i 2022. Jubilæet fejres med en fortælling om byens opståen, og bydelenes udvikling fra 1722 til 2022. Hør om forudsætningen for en borgerbys placering i slottets nærhed, og tag en debat om borgernes forskellige opfattelse af det, at være Fredensborger.

 Hvordan kan vi som borgere markere 300 året?

 

Er der noget at fejre, hvorfor og hvorfor ikke?

 

Lever vi i vores egen by, eller er vi et appendiks på det nordlige Københavns forstadsområde?

 

Kan jubilæet styrke den lokale identitet?

 

Afrunding med oplysning om de tiltag byens borgere har i støbeskeen for jubilæumsåret.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 212003
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 27-10-2021 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: No Widding
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
Kvinde Sæt Kursen: Få styr på din økonomi og lær at investere! 19:00 Louise Fredbo-Nielsen 1,00 28‑10‑2021
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Kvinde Sæt Kursen: Få styr på din økonomi og lær at investere!

Vil du gerne have styr på din økonomi og se dine penge arbejde for dig og vokse? Drømmer du om økonomisk frihed til at kunne tage orlov fra jobbet og rejse med familien? Eller om at forlade arbejdsmarkedet tidligt?
Eller måske bare have overskuddet til at kunne lægge nogle pauser ind i arbejdslivet, hvor du i stedet kan hellige dig efteruddannelse, familien eller bare helbredet og livet i almindelighed? Så er der god inspiration og konkrete råd at hente hos fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen.

Louise Fredbo-Nielsen er selv gået fra økonomisk fiasko og angst for at tjekke sin konto til at være investor. Og så er hun forfatteren bag en bogen, ’Sæt kursen’, hvor hun har samlet sine erfaringer og nedfældet de bedste og vigtigste af de mange råd, hun selv indsamlede, da hun besluttede selv at tage styringen over sin egen økonomi.

Og det lyder jo skørt, at det skulle være noget, man ikke gør. Det er jo vores egne penge, og ikke at forholde os til dem og selv have kontrol over og med dem, ville jo være virkelig mærkeligt. Ikke? Ikke desto mindre er det sådan det forholder sig for virkelig mange mennesker: Det er – skal man tro mediernes overskrifter – almindeligt kendt, at vi går glip af millioner af kroner gennem et liv, netop ved ikke at forholde os til vores økonomi – og måske endda investere nogle af vores penge. Og det er dumt alene af den grund, at alt tyder på, at vi kommer til at leve længere liv, og derfor – selvom vi også går senere på pension – får brug for at få pengene til at slå til i længere tid, end vi måske går rundt og tror.

Derfor har vi inviteret Louise Fredbo-Nielsen til at komme og gøre os alle sammen klogere på, hvordan vi selv kan få vendt tendensen – og andel i nogle af de mange millioner, der bare står og sygner hen i bankerne.

Du får gode råd, konkrete bud på investeringsstrategier, værktøjer, fif og kærlige spark, og hvis det går, som vi regner med, vil du gå inspireret herfra med fornyet mod på at tage kontrol over din økonomi.

Louise Fredbo-Nielsen er fremtidsforsker og cand.merc i International Business & Politics fra CBS, Paris og Beijing. Louise er prisvinder og tidligere ekstern lektor i entreprenørskab og innovation, og så holder hun foredrag i Danmark og resten af verden.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 212002
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 28-10-2021 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Louise Fredbo-Nielsen
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
Privatøkonomi volumen 2 v/Kim Valentin 19:00 Kim Valentin 1,00 04‑04‑2022
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Nye tider i verden betyder også nye tider for dig, når du planlægger din privatøkonomi. Lav rente, usikre finansmarkeder og ustabile politiske regimer har længe udfordret din formue, men der er løsninger, som sikrer dig den privatøkonomi, du ønsker, og med den risiko du ønsker. Det kræver tid og viden, så kom og hør hvordan du kan planlægge din privatøkonomi i fremtiden.

Kim Valentin er en af landets skarpeste finansielle rådgivere for private, mindre virksomheder og organisationer. Samtidig er han uafhængig af de store banker og finanskoncerner.

Som partner og adm. direktør i Finanshuset i Fredensborg er han udelukkende kundens rådgiver vedrørende planlægning, optimering og analysering af økonomiske og finansielle muligheder og problemstillinger på et uafhængigt og uvildigt grundlag.
Kim Valentin er uddannet cand. polit. og er desuden forfatter til bogen ”Giv dig selv en god økonomi – hele livet”, foredragsholder, skribent og flittigt benyttet kilde til privatøkonomiske forhold i medierne.

Blandt tillidsposterne er Kim Valentin partner og bestyrelsesmedlem i Pivot Partner ApS., medejer af Fredensborg Advisor ApS og byrådsmedlem i Gribskov kommune.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 221001
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-04-2022 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Kim Valentin
Priser:
Almen DKK 55,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
Tak for kaffe v/Özlem Cekic 19:00 Özlem Cekic 1,00 03‑11‑2021
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Özlem Cekic er aktuel med en ny bog med titlen ”Tak for kaffe” - om den svære kunst at samtale, hvor hun kommer med konkrete dialogredskaber til konstruktive samtaler. Bogen handler om, hvordan man ikke alene bør fokusere på, hvad andre gør forkert, men også hvad man selv kan gøre anderledes.
Hvor gode er vi til at give konstruktiv kritik? Eller at lytte til hinanden? Gengiver vi rigtigt, hvad den anden siger? Er vi i stand til at adskille, hvad der er faktuelt og hvad der er fortolkninger? Accepterer vi, at vi kan have forskellige opfattelser af det faktuelle? Er vi nysgerrige på, hvorfor den anden siger det, hun siger? Og hvordan kan man adskille personen fra holdningen?

Özlem Cekic er forfatter til flere bøger og udkom i 2017 med en bog om brobygning. Derudover har hun skrevet selvbiografien ”Fra Føtex til Folketinget” – en historie om at komme fra en arbejderfamilie og ende i magtens centrum. I 2020 udgav Anders Jerichow “Brobyggere” (Gads Forlag) om Özlem Cekic og rabbineren Bent Melchior, hvor de giver deres bud på det flerkulturelle samfund og diskuterer det giftige spørgsmål om ”os og dem”. Endelig er hun børnebogsforfatter til en serie af bøger om pigen Ayse for at sætte fokus på de udfordringer en pige med minoritetsrødder oplever i en dansk hverdag. Derudover har hun været bidragsyder til en række antologier.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 212004
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-11-2021 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Özlem Cekic
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
dof