SLUK...v/læge og forfatter Imran Rashid

Kom - og tag evt. din store teenager med - til en spændende debataften med læge og forfatter Imran Rashid.
Imran Rashid vil kaste lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, som vi alle er en del af.
Hvordan påvirker den moderne teknologi vores fysiske og mentale sundhed og hvordan bliver vi bedre til at slukke for de sociale medier, lægge smartphonen væk og være nærværende der hvor vi er.

Imran Rashid indleder sit foredrag med en screening af deltagernes digitale vaner. Efterfølgende vil bibliotekar Jeanette Jensen styre debatten og stille spørgsmål til både Imran Rashid og publikum. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer og lette snacks.

Imran Rashid bruger i sine tankevækkende foredrag sin baggrund som speciallæge i almen medicin til at kaste lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, som vi alle sammen er en del af. Imran er en erfaren og nærværende foredragsholder, som inspirerer til, hvordan vi som mennesker, som samfund og som virksomheder kan omfavne digitaliseringen og dens muligheder samt hvilke faresignaler vi skal være opmærksomme på.

Imran Rashid er en entusiastisk foredragsholder, der med stor dygtighed kombinerer sin lægefaglige viden og den menneskelige indsigt med sin brede erfaring inden for digitalisering og innovation.

Iværksætterlægen Imran Rashid er uddannet speciallæge i almen medicin og er tidligere innovationschef i Danmarks største kæde af privathospitaler, Aleris-Hamlet. Et Imran Rashid foredrag kendetegnes af høj faglighed, og Imrans store interesse og forståelse for mulighederne ved den digitale udvikling kan derfor ikke undgå at smitte af på deltagerne. Særligt interesserer Imran Rashid sig for, hvordan den moderne teknologi påvirker vores fysiske og mentale sundhed.

Imran Rashid er tidligere praktiserende læge, men forlod det offentlige sundhedsvæsen, da han blev træt af, at lægeverdenen ikke fulgte med i den digitale udvikling samt bureaukratiet, der sjældent ansporede til nytænkning. Gennem sin ansættelse som innovationschef har Imran Rashid blandt andet været med til at lancere flere nationale og internationale digitale sundhedsløsninger. Sideløbende hermed har han som læge forestået over 2000 forebyggende helbredssamtaler med top- og mellemledere fra det danske erhvervsliv og dermed fået en unik indsigt i sammenhængene mellem ledelse og lidelse.

Imran Rashid er forfatteren bag den tankevækkende bog “SLUK – kunsten at overleve en digital verden” (2017), som fokuserer på hvordan digitaliseringen konkret påvirker mennesker, og hvad det egentlig betyder for vores fysiske og mentale sundhed, når vi tjekker vores telefoner op imod 150 gange dagligt og konstant skal bearbejde enorme mængder digital information. I 2019 skrev han opfølgeren “Offline” sammen med marketingseksperten Søren Kenner, hvor de sammen har en udført en grundig research af digitaliseringens potentielt skadelige virkninger på menneskets helbred. Teknologien, som vi bruger døgnet rundt, laver om på vores psyke og hjerne. Konklusionen er klar: Det har konsekvenser, som vi bør sætte en stopper for nu.

Han har sidenhen sagt sit job som speciallæge op og i stedet stiftet Center for Sund Digitalisering, som er en konsulentvirksomhed, der rådgiver virksomheder og ministerier ift. bæredygtige og menneskevenlige digitale transformationsprocesser. Imran Rashid har desuden startet Kreakassen op sammen med sin kone Naomi. En kreativ kasse på abonnement, med pap, papir og tuscher og akvarelfarver, hvis formål er at gøre op med den måde, hvorpå du leger med dit barn. Ambitionen er at gøre Kreakassen til et internationalt brand.

Imran Rashids mangeartede erfaringer gør, at han taler flydende om forretningsudvikling, innovation og lægefaglighed. Dette skinner igennem i hans foredrag, der både inspirerer til, hvordan vi kan udnytte teknologiens store muligheder og samtidig advarer mod de negative konsekvenser, der også kan følge med.

Dette arrangement tilbydes i samarbejde med Fredensborg Bibliotek.

Dette arrangement tilbydes i samarbejde med Fredensborg Bibliotek.

Holdnummer: 192004
Status: Afsluttet
Første møde: 19-09-2019 19:00
Undervisere: Imran Rashid
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokale Sted
19-09-2019 19:00 19-09-2019 21:00 1,00 møderum B Fredensborg Bibliotek
  • Start: 19-09-2019 19:00
    Slut: 19-09-2019 21:00
    Lektioner: 1,00
    Lokale: møderum B
    Sted: Fredensborg Bibliotek

Navn: Imran Rashid

Se CV her

Imran Rashid

Imran Rashids mangeartede erfaringer gør, at han taler flydende forretningsudvikling, innovation og lægefaglighed. Dette skinner igennem i hans foredrag, der både inspirerer til, hvordan vi kan udnytte teknologiens store muligheder og samtidig advarer mod de negative konsekvenser, der også kan følge med.

Find vej

Adresse: