Foredrag & debat

Navn Start tid Underviser Lekt. Start  
Fra Cuba-krisen til nu! 12:30 Carl Nielsen 1,00 28‑09‑2019
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Tag med til Cuba! - Foredrag og debat om den politiske udvikling i Cuba fra Cuba-krisen og frem til nu. Vi har bedt Carl Nielsen, rejseleder og Cuba-ekspert om at give et oplæg til debat om den politiske situation på Cuba, som optakt til Fredensborg Salsas heldagsarrangement med Dinner & Dance. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendigt. Alle er velkomne, også dem som ikke skal deltage i det videre program, som er et informationsmøde om en rejse til Cuba i oktober 2020 efterfulgt af Dinner & Dance..

 


Hele dagens Cubaprogram ser således ud:
12.30-13.15:  Foredrag og debat om den politiske udvikling i Cuba fra Cuba-krisen og frem til nu v/ rejseleder og Cuba-ekspert Carl Nielsen.
13.30-14.30:  Carl Nielsen Salsa Camp in Cuba. Informationsmøde om Cuba-rejse 10-26 oktober 2020 med dans, kultur, natur og om livet på Cuba i dag. 
14.45-15.45:  Salsa workshop ”Body work – Eat the floor” for let-øvede og øvede (dvs. ikke for begyndere som ikke har prøvet salsa før)v/Geldys Morales
16.00.17.00:  Salsa workshop “Partner work - play and connect “  for let-øvede og øvede v/Geldys Morales
17.30-19.00:  Lækker cubansk buffet med dans v/Michel Conzalez, cubansk kok
19.00-22.00:  Social dance

 

Priser:
Foredrag:                                      Gratis
Informationsmøde om Cuba-rejser:  Gratis
Workshop Cubansk Salsa:             125 kr. pr. workshop
Cubansk buffet:                             175 kr.
2 workshop & Cubansk buffet:        400 kr.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 192131
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 28-09-2019 12:30
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Carl Nielsen
Priser:
Almen DKK 0,00
FREDERIK IV – er han danmarkshistoriens glemte konge? 19:00 No Widding 2,00 06‑11‑2019
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Vi begynder fejringen af kongens opførelse af Fredensborg Slot med et foredrag med debat over to aftener. Vi hører om kongens personalhistorie, hans opvækst som den første kronprins født til at blive enevældig fyrste (diktator). Vi følger kronprinsens dannelsesrejse til Italien og Solkongens Frankrig og hans personlige glæder og nederlag over de roller, man forventede, han kunne udfylde, men ingen havde forberedt ham på. Vi diskuterer kronprinsens betydning for den danske kunst- og arkitekturhistorie. Frederik IV var Danmarks mest byggende Konge, hvor Fredensborg Slot er det mest kendte – og mest gådefulde: Hvorfor står tårnet midt inde i bygningen? Hvorfor er der ingen fortifikationer, voldgrave, kanoner m.v.? Ingen ladegård! Hvorfor er bygningen ottekantet? Hvorfor har kongeflaget aldrig vajet over Fredensborg Slot? Vi vil diskutere, hvorledes nutiden kan afkode datidens svar i de historiske anlæg, skrifter og bygværker her 300 år efter opførelsen (1722-2022). 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 192005
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 06-11-2019 19:00
Mødegange: 2
Lektioner: 2
Undervisere: No Widding
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
Klimavinkel på "Rejsen til tidernes morgen" 19:00 Minik Rosing 1,00 20‑11‑2019
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Rejsen til tidernes morgen

Bliv grebet af Minik Rosings fortælling om Jordens opstandelse og hvilke forandringer, der har gjort planeten til det, den er i dag.
Minik Rosings tager udgangspunkt i sin bog "Rejsen til tidernes morgen" (2018) - men du skal forvente, at Minik ikke kan holde sig fra at oplyse dig om andre af sine forskningsresultater end dem du finder i bogen.

Det er de færreste, der ved, hvilken påvirkning livet som kraft har haft på Jorden. Uden liv havde Jorden ikke haft kontinenter, og i takt med liv på Jorden har atmosfæren, landjorden og havet undergået fascinerende forandringer. Af den grund kategoriserer Minik Rosing livet som den allerstærkeste forandrende kraft i Jordens levetid.

Tag med på rejsen fra livets første fodspor på Jorden. En stor del af denne viden stammer fra Grønland, hvor Minik Rosing selv er født og har sit udgangspunkt for sin forskning i geologi.
 

Minik Rosing er professor ved Københavns Universitet og arbejder desuden på Det Geologiske Museum og Statens Naturhistoriske Museum. Han er særligt kendt for sin forskning inden for påvisning af det ældst kendte liv på jorden. Minik Rosing har under analyse af isua-sediment fundet ud af, at fotosyntese fandt sted allerede for 3,7 milliarder år siden. Minik Rosing har modtaget en række priser; Svend Bergsøes Fonds Formidlerpris, Rosenkjærprisen, Rungstedlundprisen, Tøger Seidenfaden-prisen m.fl.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 192006
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 20-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Minik Rosing
Priser:
Almen DKK 75,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
SLUK...v/læge og forfatter Imran Rashid 19:00 Imran Rashid 1,00 19‑09‑2019
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Kom - og tag evt. din store teenager med - til en spændende debataften med læge og forfatter Imran Rashid.
Imran Rashid vil kaste lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, som vi alle er en del af.
Hvordan påvirker den moderne teknologi vores fysiske og mentale sundhed og hvordan bliver vi bedre til at slukke for de sociale medier, lægge smartphonen væk og være nærværende der hvor vi er.

 Imran Rashid indleder sit foredrag med en screening af deltagernes digitale vaner. Efterfølgende vil bibliotekar Jeanette Jensen styre debatten og stille spørgsmål til både Imran Rashid og publikum. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer og lette snacks.


Imran Rashid bruger i sine tankevækkende foredrag sin baggrund som speciallæge i almen medicin til at kaste lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, som vi alle sammen er en del af. Imran er en erfaren og nærværende foredragsholder, som inspirerer til, hvordan vi som mennesker, som samfund og som virksomheder kan omfavne digitaliseringen og dens muligheder samt hvilke faresignaler vi skal være opmærksomme på.

Imran Rashid er en entusiastisk foredragsholder, der med stor dygtighed kombinerer sin lægefaglige viden og den menneskelige indsigt med sin brede erfaring inden for digitalisering og innovation.

Iværksætterlægen Imran Rashid er uddannet speciallæge i almen medicin og er tidligere innovationschef i Danmarks største kæde af privathospitaler, Aleris-Hamlet. Et Imran Rashid foredrag kendetegnes af høj faglighed, og Imrans store interesse og forståelse for mulighederne ved den digitale udvikling kan derfor ikke undgå at smitte af på deltagerne. Særligt interesserer Imran Rashid sig for, hvordan den moderne teknologi påvirker vores fysiske og mentale sundhed.

Imran Rashid er tidligere praktiserende læge, men forlod det offentlige sundhedsvæsen, da han blev træt af, at lægeverdenen ikke fulgte med i den digitale udvikling samt bureaukratiet, der sjældent ansporede til nytænkning. Gennem sin ansættelse som innovationschef har Imran Rashid blandt andet været med til at lancere flere nationale og internationale digitale sundhedsløsninger. Sideløbende hermed har han som læge forestået over 2000 forebyggende helbredssamtaler med top- og mellemledere fra det danske erhvervsliv og dermed fået en unik indsigt i sammenhængene mellem ledelse og lidelse.

Imran Rashid er forfatteren bag den tankevækkende bog “SLUK – kunsten at overleve en digital verden” (2017), som fokuserer på hvordan digitaliseringen konkret påvirker mennesker, og hvad det egentlig betyder for vores fysiske og mentale sundhed, når vi tjekker vores telefoner op imod 150 gange dagligt og konstant skal bearbejde enorme mængder digital information. I 2019 skrev han opfølgeren “Offline” sammen med marketingseksperten Søren Kenner, hvor de sammen har en udført en grundig research af digitaliseringens potentielt skadelige virkninger på menneskets helbred. Teknologien, som vi bruger døgnet rundt, laver om på vores psyke og hjerne. Konklusionen er klar: Det har konsekvenser, som vi bør sætte en stopper for nu.

Han har sidenhen sagt sit job som speciallæge op og i stedet stiftet Center for Sund Digitalisering, som er en konsulentvirksomhed, der rådgiver virksomheder og ministerier ift. bæredygtige og menneskevenlige digitale transformationsprocesser. Imran Rashid har desuden startet Kreakassen op sammen med sin kone Naomi. En kreativ kasse på abonnement, med pap, papir og tuscher og akvarelfarver, hvis formål er at gøre op med den måde, hvorpå du leger med dit barn. Ambitionen er at gøre Kreakassen til et internationalt brand.

Imran Rashids mangeartede erfaringer gør, at han taler flydende om forretningsudvikling, innovation og lægefaglighed. Dette skinner igennem i hans foredrag, der både inspirerer til, hvordan vi kan udnytte teknologiens store muligheder og samtidig advarer mod de negative konsekvenser, der også kan følge med.

Dette arrangement tilbydes i samarbejde med Fredensborg Bibliotek.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 192004
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 19-09-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Imran Rashid
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00